• Home
  • Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Tämän tietosuojaselosteen on laatinut EPOCH Traumwiesen GmbH.

EPOCH Traumwiesen GmbH kunnioittaa yksityisyyttäsi ja sitoutuu suojaamaan henkilötietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietojasi, kun vierailet sivustollamme (riippumatta siitä, mistä käsin käytät sivustoa), sekä annetaan tietoja yksityisyysoikeuksistasi ja lain sinulle antamasta suojasta. Tietosuojaseloste on jaettu osioihin, joihin voit tutustua napsauttamalla alla olevia linkkejä. Tutustuthan myös sanastoomme, jossa on määritelty joitakin tässä selosteessa käytettyjä termejä.

1. [TÄRKEITÄ TIETOJA JA TIETOA MEISTÄ]
2. [SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT]
3. [HENKILÖTIETOJEN KERUUTAVAT]
4. [HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖTAVAT]
5. [HENKILÖTIETOJEN PALJASTAMINEN]
6. [KANSAINVÄLISET TIEDONSIIRROT]
7. [TIETOTURVA]
8. [TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN]
9. [LAILLISET OIKEUTESI]
10. [SANASTO]

1. Tärkeitä tietoja ja tietoa meistä

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:

Tämän tietosuojaselosteen tarkoitus

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kuvata, miten EPOCH Traumwiesen GmbH kerää ja käsittelee henkilötietojasi tätä sivustoa käyttäessäsi. Henkilötietoihin sisältyvät myös ne tiedot, jotka toimitat tämän sivuston kautta rekisteröityessäsi fanklubiimme tai tilatessasi uutiskirjeemme, ostaessasi tuotteitamme tai palveluitamme tai osallistuessasi johonkin kilpailuun.

Jotta tietäisit tarkalleen, miten ja miksi käytämme tietojasi, on tärkeää, että luet tämän tietosuojaselosteen sekä mahdolliset muut tietyissä tilanteissa henkilötietojasi kerätessämme tai käsitellessämme toimittamamme tietosuojaselosteet tai asianmukaista tietojenkäsittelyä koskevat selosteet. Tämä tietosuojaseloste täydentää, mutta ei korvaa muita selosteita.

Rekisterinpitäjä

EPOCH Traumwiesen GmbH, jonka omistaa Str. 27, 90429 Nürnberg, toimii rekisterinpitäjänä ja vastaa henkilötiedoistasi (edellisiin viitataan jäljempänä yhteisnimityksellä ”yritys” tai ”me”).

Yrityksessämme on tietosuojavastaava, jonka tehtäviin kuuluu tähän tietosuojaselosteeseen liittyvien kysymysten käsittely. Jos sinulla on jotakin kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai jos haluat esittää pyynnön käyttää laillisia oikeuksiasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan, jonka yhteystiedot ovat alla.

Yhteystiedot

Tietosuojavastaavamme yhteystiedot: datenschutz@epoch-traumwiesen.de.

Sinulla on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 77 nojalla milloin tahansa oikeus tehdä valitus asuinmaasi toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle henkilötietojesi käsittelytavasta, jos katsot, että käsittely on lainvastaista. Meitä valvova viranomainen on

Baijerin osavaltion tietosuojavirasto (BayLDA)
Promenade 18
91522 Ansbach
Puhelin: +49 (0) 981 180093-
Faksi: +49 (0) 981 180093-80
Sähköposti:poststelle@lda.bayern.de

Yhteenveto EU:n jäsenvaltioiden valvontaviranomaisista on osoitteessa https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_fi

Toivomme kuitenkin, että ennen valvontaviranomaisten lähestymistä antaisit meille mahdollisuuden vastata kysymyksiisi eli ottaisit ensin yhteyttä meihin.

Tietosuojaselosteeseen tehtävät muutokset ja velvoitteesi kertoa meille tietojesi muuttumisesta

Tämä versio on päivitetty [24.02.2021], ja aiempia versioita voi tarvittaessa pyytää meiltä. On tärkeää, että hallussamme olevat henkilötietosi ovat tarkkoja ja ajan tasalla. Ilmoitathan meille, jos henkilötietosi muuttuvat asiakassuhteesi aikana.

Linkit ulkopuolisiin tahoihin

Tällä sivustolla voi olla linkkejä ulkopuolisten tahojen sivustoille, laajennuksiin ja sovelluksiin. Tällaisten linkkien napsauttaminen tai yhteyksien salliminen saattaa antaa ulkopuolisille tahoille oikeuden kerätä tai jakaa sinua koskevia tietoja. Emme hallinnoi ulkopuolisten tahojen sivustoja emmekä vastaa niiden tietosuojalausekkeista. Kun poistut sivustoltamme, suosittelemme lukemaan kaikkien niiden sivustojen tietosuojaselosteet, joilla vierailet.

2. Sinusta keräämämme tiedot

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia sellaisia jotakin henkilöä koskevia tietoja, joiden perusteella tämän voi tunnistaa. Henkilötiedoiksi ei katsota anonyymejä tietoja eli tietoja, joista henkilöllisyystiedot on poistettu. Voimme kerätä, käyttää, säilyttää ja siirtää seuraavanlaisia henkilötietojasi:

  • Henkilöllisyystiedot, joita ovat esimerkiksi etu- ja sukunimi, käyttäjätunnus (tai muu vastaavanlainen tunniste), sukupuoli sekä syntymäaika.
  • Yhteystiedot, joita ovat esimerkiksi laskutus- ja toimitusosoite sekä sähköpostiosoite ja puhelinnumerot.
  • Maksutiedot, joita ovat esimerkiksi pankkitilin ja maksukortin tiedot.
  • Tapahtumatiedot, joita ovat esimerkiksi molemminpuoliset maksutapahtumatiedot sekä meiltä ostamiasi tuotteita ja palveluita koskevat tiedot.
  • Vuorovaikutustiedot, joita ovat esimerkiksi meille lähettämäsi viestit ja tiedustelut sekä toimintasi konserniyhtiöidemme ylläpitämillä sosiaalisen median sivuilla.
  • Tekniset tiedot, joita ovat esimerkiksi IP-osoite, kirjautumistietosi, selaimesi tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetuksesi ja paikkatietosi, selainlaajennusten tyyppi ja versiot sekä käyttöjärjestelmä, alusta ja muu niihin laitteisiin sisältyvä teknologia, joilla käytät tätä sivustoa.
  • Profiilitiedot, joita ovat esimerkiksi käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, tekemäsi ostokset tai tilaukset, kiinnostuksenkohteesi, asetuksesi, palautteesi sekä kyselyihin antamasi vastaukset.
  • Käyttötiedot, joita ovat esimerkiksi tiedot tavoistasi käyttää sivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme.
  • Markkinointi- ja viestintätiedot, joita ovat esimerkiksi meidän ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneidemme lähettämää markkinointiviestintää ja muuta viestintää koskevat asetuksesi.

Lisäksi keräämme, käytämme ja jaamme koostettuja tietoja, joita ovat esimerkiksi mihin tahansa tarkoitukseen kerätyt tilastolliset ja väestötiedot. Koostettuja tietoja voidaan myös johtaa henkilötiedoistasi, mutta laki ei kuitenkaan katso niitä henkilötiedoiksi, sillä henkilöllisyytesi ei paljastu niistä suoraan eikä epäsuorasti. Saatamme esimerkiksi koota käyttötietojasi ja laskea niiden avulla, miten suuri prosenttiosuus käyttäjistä käyttää jotakin sivustomme ominaisuutta. Jos kuitenkin yhdistämme koostettuja tietoja henkilötietoihisi niin, että sinut voidaan tunnistaa yhdistetyistä tiedoista joko suoraan tai epäsuorasti, käsittelemme yhdistettyjä tietoja henkilötietoina tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Emme kerää mitään erityisryhmiin kuuluvia henkilötietoja (esimerkiksi etniseen taustaasi tai rotuusi, uskonnolliseen tai filosofiseen vakaumukseesi, sukupuolielämääsi, seksuaaliseen suuntautumiseesi, poliittisiin mielipiteisiisi, ammattiliittojen jäsenyyksiisi tai terveyteesi liittyviä tietoja tai geneettisiä ja biometrisiä tietoja). Emme myöskään kerää rikostuomioihin tai rikkomuksiin liittyviä tietoja.

Jos et toimita henkilötietojasi

Jos meidän on lain tai kanssasi solmimamme sopimuksen nojalla kerättävä henkilötietojasi, etkä toimita niitä pyynnöstämme, emme saata voida panna jo solmittua tai solmittavaksi tarkoitettua sopimusta täytäntöön (esimerkiksi tavaroiden tai palveluiden toimittamiseksi sinulle). Tällöin meidän saattaa täytyä perua tekemäsi tuotteen tai palvelun tilaus, mutta ilmoitamme kuitenkin tästä sinulle erikseen.

3. Henkilötietojen keruutavat

Keräämme sinua koskevia tietoja muun muassa seuraavin tavoin:
Suora vuorovaikutus. Saatat antaa meille nimesi sekä yhteys- ja maksutietosi esimerkiksi täyttämällä lomakkeita tai viestimällä kanssamme kirjeitse, puhelimitse, sähköpostitse tai muilla tavoin. Keräämme tällaisia tietoja myös, kun

  • pyydät meiltä tuotteita tai palveluita
  • luot sivustollemme käyttäjätilin ja liityt fanklubiin
  • tilaat palveluitamme tai julkaisujamme
  • pyydät meitä lähettämään sinulle markkinointimateriaalia
  • osallistut johonkin kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn
  • annat meille palautetta.

Automaattiset teknologiat ja vuorovaikutus. Kun käytät sivustoamme, keräämme automaattisesti laitettasi, selaamistasi ja käyttötapojasi koskevia teknisiä tietoja. Keräämme näitä henkilötietoja evästeiden, palvelinlokien ja muiden vastaavanlaisten tekniikkojen avulla.

Palvelinten lokitiedostot

Jos käytät sivustoa vain tiedonhankintaan eli et halua rekisteröityä käyttäjäksi tai toimittaa meille tietoja muilla tavoin, keräämme vain selaimesi palvelimellemme toimittamia henkilötietoja. Jos lähetät sivustollemme pyynnön, keräämme seuraavat tiedot:

  • Työasemasi isäntänimi tai IP-osoite
  • Selaimen tyyppi ja käyttöjärjestelmäsi
  • Pyynnön ajankohta
  • Pyynnön ensimmäinen rivi...
  • HTTP-tilakoodi
  • HTTP-vastauksen koko
  • Sivusto, jolta pyyntö lähetettiin

Tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (f) mukaisesti oikeutettu etumme, sillä käsittely on teknisesti välttämätöntä sivuston näyttämiseksi sekä sen vakauden ja tietoturvan varmistamiseksi ja hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka sivustomme lähettää päätelaitteeseesi tiettyjen tietojen arkistointia varten. Evästeiden avulla

  1. päätelaite (esimerkiksi selain) muistaa asetuksesi (esimerkiksi valitsemasi kielen) ja toimintasi (esimerkiksi kirjautumistilan ja ostoskorissa olevat ostokset) sivustollamme, jotta voisimme tarjota yksilöllisen ja miellyttävän käyttökokemuksen (näitä kutsutaan välttämättömiksi evästeiksi)
  2. seuraamme toimintaasi sivustollamme, jotta voisimme parantaa sivustoamme (näitä kutsutaan suorituskykyevästeiksi)
  3. mainontakumppanimme voivat seurata selaustoimintaasi eri puolilla internetiä, jotta voisimme tarjota mieltymystesi mukaisia mainoksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua tavallisia mainoksia enemmän (näitä kutsutaan mainosevästeiksi).

Eväste tunnistaa päätelaitteesi (tavallisesti selaimen), mutta se ei pysty tunnistamaan sinua henkilökohtaisesti. Voit itse päättää, saammeko me tai ulkopuoliset tahot (mainontakumppanimme) asettaa suorituskyky- ja mainosevästeitä. Kun käytämme evästeitä mainostemme mukauttamiseen tai sivustomme käytön analysointiin, pyydämme tähän etukäteissuostumustasi. Saatamme myös saada sinuun liittyviä teknisiä tietoja, kun vierailet muilla evästeitämme käyttävillä sivustoilla.

Jos tarvitset lisätietoja tai haluat muuttaa evästeasetuksia tai perua suostumuksesi tietojen keräämiseen, voit vierailla evästeasetussivullamme, jolle on linkki kaikkien verkkosivujemme alareunassa.

Emme aseta tai käytä evästeitä mainontatarkoituksiin tai sivuston käytön analysointiin, jos käyttäjä on alle 16-vuotias. Jotta voisimme varmistaa tämän käytännön toteutumisen, pyydämme sinua vahvistamaan, että olet vähintään 16-vuotias, kun annat tähän liittyvien evästeiden käyttöä koskevan suostumuksesi.

Ulkopuoliset tahot tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Saatamme saada sinua koskevia henkilötietoja ulkopuolisilta tahoilta seuraavasti:

  • Tekniset tiedot
    • analytiikkapalveluiden toimittajilta
    • mainontaverkostoilta
    • hakutietojen toimittajilta.
  • Yhteys-, maksu- ja tapahtumatiedot teknisten, maksu- ja toimituspalveluiden toimittajilta.
  • Henkilöllisyys- ja yhteystiedot tiedonvälittäjiltä tai -kerääjiltä.

4. Henkilötietojen käyttötavat ja oikeusperusteet

Käytämme henkilötietojasi vain silloin, kun laki sen sallii. Tavallisimmin käytämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • Kun olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (a) mukaisesti. Tämä koskee tavallisesti tilanteita, joissa lähetämme sinulle markkinointiviestejä tai joissa käytämme tämän sivuston evästeitä mainontaan, analysointiin tai muihin sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole välttämättömiä pyytämiesi palveluiden toimittamiseksi. Voit perua suostumuksesi markkinointiviestintään milloin tahansa joko muuttamalla evästeasetuksiasi tai ottamalla meihin yhteyttä.
  • Kun meidän on pantava täytäntöön jo solmittu tai solmittavaksi tarkoitettu sopimus EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (b) mukaisesti.
  • Kun käyttö on (joko meidän tai jonkin ulkopuolisen tahon) oikeutettujen etujen kannalta välttämätöntä, eivätkä sinun etusi ja perusoikeutesi ohita niitä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (f) mukaisesti.
  • Kun meidän on noudatettava jotakin lain asettamaa tai hallinnollista velvoitetta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (c) mukaisesti.

Henkilötietojesi käyttötarkoitukset

Kuvaamme alla olevassa taulukossa kaikki tavat, joilla aiomme käyttää henkilötietojasi, ja ilmoitamme myös, mitkä ovat kunkin käyttötavan oikeusperusteet. Ilmoitamme myös soveltuvissa tapauksissa oikeutetut etumme.

Huomaathan, että saatamme käsitellä henkilötietojasi useammalla kuin yhdellä laillisella perusteella tietojen kulloisestakin käyttötarkoituksesta riippuen. Jos alla olevan taulukon jossakin kohdassa mainitaan useampi kuin yksi oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn, voit pyytää meiltä lisätietoja perusteista.

Tarkoitus/toiminta Tietojen tyyppi Käsittelyn oikeudellinen peruste ja oikeutettujen etujen peruste
Rekisteröimisesi uudeksi asiakkaaksi tai fanklubin jäseneksi. (a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano
Tilauksesi käsittely ja toimitus,
mukaan lukien seuraavat:
(a) Maksujen ja veloitusten hallinta
(b) Saataviemme perintä
(a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Maksutiedot
(d) Tapahtumatiedot
(e) Markkinointi- ja viestintätiedot
(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano
(b) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (saataviemme perimiseksi)
Asiakassuhteesi hallinnointi, mukaan lukien seuraavat:
(a) Ilmoittaminen sinulle
käyttöehtojemme tai tietosuoja-käytäntömme muutoksista
(b) Arvion tekemiseen tai kyselyyn osallistumiseen liittyvä pyyntö sinulle
(a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Profiili
(d) Markkinointi- ja viestintätiedot
(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano
(b) Välttämätöntä oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi
(c) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (tietojemme pitämiseksi ajan tasalla sekä tuotteidemme tai palveluidemme käyttötapojen tutkimiseksi)
Tarjota sinulle mahdollisuus osallistua arvontaan, kilpailuun tai kyselyyn (a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Profiili
(d) Käyttötiedot
(e) Markkinointi- ja viestintätiedot
(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano
(b) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (jotta voisimme selvittää, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme tai palveluitamme, ja tätä kautta kehittää niitä sekä kasvattaa liiketoimintaamme)
Yrityksemme ja tämän sivuston hal-linta ja suojaaminen (vianmääritys, data-analyysit, testaus, järjestelmän ylläpito, tukipalvelut, raportointi ja tietojen ylläpito mukaan lukien) (a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Tekniset tiedot
(a) Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (liiketoiminnan harjoittamiseen, hallinnollisten ja IT-palveluiden tarjoamiseen, verkkoturvallisuuden takaamiseen, petosten estämiseen ja yritystoiminnan uudelleenjärjestelyyn tai konsernin rakenteen muuttamiseen)
(b) Välttämätöntä oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi
Sivuston sisällön ja mainosten toimittaminen sinulle sekä sinulle näyttämiemme mainosten tehokkuu-den mittaaminen (a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Profiili
(d) Käyttötiedot
(e) Markkinointi- ja viestintätiedot
(f) Tekniset tiedot
Suostumuksesi
Data-analytiikan hyödyntäminen sivustomme, tuotteidemme tai palveluidemme, markkinoinnin, asiakassuhteiden ja käyttökokemuk-sen parantamiseen (a) Tekniset tiedot
(b) Käyttötiedot
Suostumuksesi
Sinua mahdollisesti kiinnostaviin tuotteisiin tai palveluihin liittyvien ehdotusten ja suositusten antaminen (a) Henkilöllisyys
(b) Yhteystiedot
(c) Tekniset tiedot
(d) Käyttötiedot
(e) Profiili
Suostumuksesi
Kanssasi käytävän viestinnän helpottaminen sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa (a) Henkilöllisyys
(b) Vuorovaikutus-tiedot
Välttämätöntä oikeutettujen etujemme vuoksi (toimintaamme koskevan palautteesi saamiseksi ja kanssasi käytävän viestinnän helpottamiseksi)

Markkinointi ja kampanjat

Saatamme käyttää henkilöllisyys- ja yhteystietojasi sekä teknisiä, käyttö- ja profiilitietoja käsityksen muodostamiseen tarpeistasi tai kiinnostuksenkohteistasi. Päätämme tämän pohjalta, mitkä tuotteet, palvelut ja tarjoukset voisivat kiinnostaa sinua (kutsumme tätä markkinoinniksi).

Saat meiltä markkinointiviestejä, jos olet pyytänyt meiltä tietoja tai ostanut meiltä tuotteita tai palveluita tai toimittanut meille tietosi johonkin kilpailuun tai kampanjaan osallistuessasi. Pyydämme suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön tällaisiin tarkoituksiin.

Ulkopuolisten tahojen markkinointi

Pyydämme sinulta erillisen suostumuksen, ennen kuin jaamme henkilötietojasi jollekin Epoch-konsernin ulkopuoliselle yritykselle markkinointitarkoituksiin.

Suostumuksen peruminen

Voit milloin tahansa pyytää meitä tai ulkopuolisia tahoja lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle. Voit tehdä tämän kirjautumalla sivustolle ja muuttamalla markkinointiasetuksia merkitsemällä tai poistamalla merkinnät haluamistasi ruuduista. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa missä tahansa lähettämässämme markkinointiviestissä olevia markkinointiasetuslinkkejä tai ottaa meihin yhteyttä haluamanasi ajankohtana.

Jos perut markkinointiviestien vastaanottamista koskevan suostumuksesi, tämä ei koske tuotteiden tai palveluiden ostamisen, käytön tai muiden tapahtumien yhteydessä meille toimittamiasi henkilötietoja.

Käyttötarkoitusten muutokset

Käytämme henkilötietojasi vain niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty, jollei meillä ole perusteltua syytä uskoa, että niitä tulisi käyttää johonkin toiseen, alkuperäisen tarkoituksen kanssa yhteensopivaan tarkoitukseen. Jos haluat saada selvityksen uuden tarkoituksen yhdensopivuudesta alkuperäisen tarkoituksen kanssa, ota meihin yhteyttä.

Jos meidän on käytettävä henkilötietojasi johonkin alkuperäiseen tarkoitukseen liittymättömään tarkoitukseen, ilmoitamme asiasta sinulle ja kerromme, mikä on tarkoituksen oikeusperuste.

Huomaathan, että voimme käsitellä henkilötietojasi tietämättäsi tai ilman suostumustasi edellä kuvattujen ehtojen mukaisesti tapauksissa, joissa laki tätä edellyttää tai sen sallii.

5. Henkilötietojen paljastaminen tai siirtäminen ulkopuolisille tahoille

Emme myy emmekä tule myymään henkilötietojasi – kuten nimeäsi, osoitettasi, sähköpostiosoitettasi tai luottokorttitietojasi – ulkopuolisille tahoille. Jaamme kuitenkin tietosi seuraavantyyppisten yritysten kanssa tämän selosteen mukaisesti, jotta voisimme toimittaa sinulle palveluita.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (b) nojalla kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpanemiseksi tai solmittavan sopimuksen esivalmistelujen tekemiseksi, tai yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 (1) (f) nojalla oikeutettujen etujemme mukaisesti tietoja jaetaan seuraavanlaisten yritysten kanssa:

  • EPOCH GROUPin konserniyhtiöt, sillä toisinaan konsernin eri osat vastaavat eri toiminnoista (esimerkiksi rahoitustoiminnoista tai varastoinnista).
  • Yritykset, jotka avustavat ostostesi toimittamisessa. Näitä ovat esimerkiksi maksu-, varastointi-, pakkaus- ja kuljetuspalveluiden tarjoajat.
  • Henkilötietojen käsittelijöinä toimivat IT- ja järjestelmänhallintapalveluiden tarjoajat Japanissa ja Euroopan unionissa.
  • Henkilötietojen käsittelijöinä tai yhteisrekisterinpitäjinä toimivat ammatilliset neuvonantajat, kuten asianajajat, pankit, tilintarkastajat ja vakuutusyhtiöt, jotka tarjoavat konsultointi-, pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpitopalveluita Japanissa ja Euroopan unionissa.
  • Toimivaltaiset viranomaiset, kuten verotuksesta, tullauksesta, sääntelystä, tutkimuksesta tai oikeus- ynnä muista asioista vastaavat tahot, joille meidän on toimitettava henkilötietoja tietyissä tilanteissa lakisääteisten velvoitteidemme mukaisesti.

Tilaamiamme mainos- ja web-analytiikkapalveluita toimittaville yrityksille toimitamme kuitenkin henkilötietojasi vain etukäteissuostumuksellasi.

Vaadimme kaikkia ulkopuolisia tahoja suojaamaan henkilötietosi ja käsittelemään niitä lainmukaisesti. Emme anna ulkopuolisille palveluntarjoajillemme lupaa käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa, vaan he saavat käsitellä henkilötietojasi ainoastaan tiettyihin tarkoituksiin ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.

6. Kansainväliset tiedonsiirrot

Kun paljastamme tai jaamme henkilötietojasi edellä kohdassa 5 mainituille yrityksille, tietoja saatetaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Aina, kun siirrämme tietojasi ETA:n ulkopuolelle, takaamme niille samantasoisen suojauksen varmistamalla, että vähintään yksi seuraavista turvatoimenpiteistä toteutuu:

  1. Siirrämme henkilötietojasi vain sellaisiin maihin, joiden Euroopan komissio on katsonut suojaavan henkilötiedot riittävällä tasolla. Saat lisätietoja Euroopan komission EU:n ulkopuolisten maiden tietosuojan riittävyyttä koskevista päätöksistä.
  2. Kun käytämme tiettyjä palveluntarjoajia, saatamme samalla käyttää tiettyjä Euroopan komission hyväksymiä sopimuksia, joilla henkilötiedoille taataan sama suoja kuin Euroopassa. Saat lisätietoja Euroopan komission hyväksymistä vakiolausekkeista tiedonsiirrosta EU:n ja ETA:n ulkopuolisiin maihin.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja mekanismeista, joiden avulla siirrämme henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle.

7. Tietoturva

Olemme ryhtyneet asianmukaisiin suojaustoimenpiteisiin estääksemme henkilötietojen katoamisen vahingossa sekä niiden luvattoman tarkastelun, käytön, muuttamisen ja paljastamisen. Lisäksi olemme rajanneet henkilötietojen käyttöoikeudet koskemaan vain niitä työntekijöitämme, edustajiamme, alihankkijoitamme tai muita ulkopuolisia tahoja, joilla on liiketoiminnallinen tarve käyttää tietoja. Edellä mainitut tahot käsittelevät henkilötietojasi vain meidän ohjeidemme mukaisesti, ja heillä on salassapitovelvollisuus.

Olemme laatineet käytännöt henkilötietojen epäiltyjen tietoturvaloukkausten käsittelemiseen, ja ilmoitamme loukkauksista lain tätä edellyttäessä sekä sinulle että asiaankuuluville viranomaisille.

8. Tietojen säilyttäminen

Kuinka kauan käytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on välttämätöntä alkuperäisen keräystarkoituksen toteutumisen kannalta – mukaan lukien oikeudellisten, kirjanpidollisten ja raportointivaatimusten täyttäminen. Henkilötietojen asianmukaista säilytysaikaa määrittäessämme otamme huomioon tietojen määrän, luonteen ja arkaluontoisuuden, niiden luvattomasta käytöstä tai paljastamisesta aiheutuvat riskit, niiden käsittelytarkoitukset sekä lainsäädännölliset vaatimukset ja sen, voidaanko käsittelytarkoitukset toteuttaa muilla keinoilla.

Laki edellyttää meitä verotuksellisista syistä säilyttämään asiakkaidemme perustiedot (esimerkiksi yhteys-, henkilöllisyys-, maksu- ja tapahtumatiedot) kuuden vuoden ajan asiakassuhteen päättymisestä. Voit joissakin tapauksissa pyytää meitä poistamaan tietosi. Saat lisätietoja jäljempänä olevasta kohdasta [Henkilötietojen poistopyynnöt]

Saatamme joissakin tilanteissa anonymisoida henkilötietosi (siten, että niitä ei voida enää yhdistää sinuun) tutkimus- tai tilastointitarkoituksiin, ja tällaisissa tapauksissa voimme käyttää tietoja ilman aikarajoja ja ilmoittamatta tästä erikseen sinulle.

9. Lailliset oikeutesi

Tietosuojalait suovat sinulle tietyissä tilanteissa joitakin henkilötietoihisi liittyviä oikeuksia. Saat lisätietoja näistä oikeuksista napsauttamalla alla olevia linkkejä:

  1. [Henkilötietojen tarkastelupyynnöt].
  2. [Henkilötietojen korjauspyynnöt].
  3. [Henkilötietojen poistopyynnöt].
  4. [Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen].
  5. [Henkilötietojen käsittelyn rajoittamispyynnöt].
  6. [Henkilötietojen siirtopyynnöt].
  7. [Suostumuksen perumisoikeus].

Jos haluat käyttää jotakin edellä mainituista oikeuksista, ota meihin yhteyttä.

Maksuttomuus ja kohtuulliset maksut

Sinun ei tarvitse maksaa pääsystä henkilötietoihisi (eikä muiden oikeuksiesi käyttämisestä). Saatamme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selkeästi perusteeton tai kohtuuton tai jos esität pyyntöjä toistuvasti. Tällaisissa tapauksissa voimme vaihtoehtoisesti kieltäytyä noudattamasta pyyntöäsi.

Sinulta mahdollisesti tarvitsemamme tiedot

Meidän saattaa täytyä pyytää sinulta joitakin tietoja, jotta voisimme varmistaa henkilöllisyytesi ja oikeutesi päästä henkilötietoihisi (tai käyttää muita oikeuksiasi). Tämän turvatoimenpiteen avulla varmistetaan, ettei henkilötietoja paljasteta sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta tarkastella niitä. Saatamme myös vastaamisen nopeuttamiseksi pyytää sinua tarkentamaan pyyntöä toimittamalla lisätietoja.

Vastaamisen aikaraja

Pyrimme vastaamaan kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Jos pyyntö on tavallista monimutkaisempi tai jos pyyntöjä on useita, vastaamiseen saattaa joskus kulua hieman yli kuukausi. Tällaisissa tilanteissa ilmoitamme asiasta sinulle ja pidämme sinut ajan tasalla.

10. Sanasto

OIKEUDELLINEN PERUSTE

Oikeutettu etu tarkoittaa yrityksemme etua liiketoimintansa harjoittamisessa ja hallinnoimisessa parhaiden mahdollisten tuotteiden tai palveluiden sekä mahdollisimman hyvän ja turvallisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme perusteella, arvioimme ja otamme huomioon käsittelyn (positiiviset ja negatiiviset) vaikutukset sinuun ja oikeuksiisi. Emme käytä henkilötietojasi sellaiseen toimintaan, jossa sinuun kohdistuvat vaikutukset ohittavat etumme (paitsi jos olet antanut tähän suostumuksesi tai jos laki tätä edellyttää tai sen sallii). Jos haluat lisätietoja siitä, miten arvioimme oikeutettujen etujemme ja tiettyjen toimintojen sinulle mahdollisesti aiheuttamien vaikutusten välistä suhdetta, ota meihin yhteyttä.

Sopimuksen täytäntöönpano tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä sen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jonka osapuolena olet, tai niitä toimenpiteitä, joita pyydät meiltä ennen sopimuksen solmimista.

Lain asettaman tai hallinnollisen velvoitteen noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä jonkin meitä koskevan, lain asettaman tai hallinnollisen velvoitteen täyttämiseksi.

LAILLISET OIKEUTESI

Sinulla on oikeus tehdä seuraavanlaisia pyyntöjä:

Henkilötietojen tarkastelupyynnöt (joita kutsutaan myös rekisteröityjen henkilöiden tiedonsaantipyynnöiksi). Näin saat kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi ja samalla voit varmistaa, että käsittelemme niitä lainmukaisesti.

Henkilötietojen korjauspyynnöt Näin voit korjata sellaiset hallussamme olevat henkilötiedot, jotka ovat joko virheellisiä tai epätarkkoja, mutta meidän saattaa kuitenkin täytyä varmistaa toimittamiesi uusien tietojen virheettömyys.

Henkilötietojen poistopyynnöt. Näin voit pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, jos meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi myös tilanteissa, joissa olet onnistuneesti käyttänyt oikeuttasi vastustaa tietojesi käsittelyä (tästä lisätietoja alla) tai joissa olemme käsitelleet tietojasi lainvastaisesti tai joissa paikallinen laki vaatii meitä poistamaan tietosi. Huomaathan kuitenkin, että emme joissakin tapauksissa voi toteuttaa poistopyyntöäsi oikeudellisista syistä, mutta ilmoitamme tästä soveltuvissa tapauksissa sinulle pyyntösi yhteydessä.

Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen tapauksissa, joissa käsittelyperusteena on (meidän tai jonkin ulkopuolisen tahon) oikeutettu etu ja henkilökohtaisesta tilanteestasi johtuen haluat vastustaa tietojen käsittelyä tällä perusteella, sillä mielestäsi se vaikuttaa perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä myös tilanteissa, joissa käsittelemme niitä suoramarkkinointitarkoituksiin. Saatamme joissakin tapauksissa osoittaa, että meillä on sellaiset painavat oikeudelliset perusteet käsitellä tietojasi, jotka ohittavat sinun oikeutesi ja vapautesi.

Henkilötietojen käsittelyn rajoittamispyynnöt. Näin voit pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelyn seuraavissa tilanteissa: (a) haluat meidän selvittävän tietojen virheettömyyden, (b) käsittelemme tietoja lainvastaisesti, mutta et halua meidän poistavan niitä, (c) vaikkei tietojen säilyttäminen enää olekaan välttämätöntä, haluat meidän säilyttävän niitä, sillä tarvitset niitä oikeudellisten vaatimusten valmisteluun, tekemiseen tai niiltä puolustautumiseen, tai (d) olet vastustanut tietojen käyttöä, mutta meidän on varmistettava, ettei meillä ole oikeuksiasi ohittavia perusteltuja syitä jatkaa käyttöä.

Henkilötietojen siirtopyynnöt joko itsellesi tai jollekin ulkopuoliselle taholle. Toimitamme sinulle tai haluamallesi ulkopuoliselle taholle henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaathan, että tämä oikeus koskee vain sellaisia automaattisia tietoja, joiden käyttöön annoit meille alun perin suostumuksesi tai joita on käytetty kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpanoon.

Suostumuksen peruminen haluamanasi ajankohtana, jos henkilötietojasi käsitellään suostumuksesi perusteella. Tämä ei kuitenkaan vaikuta ennen suostumuksen perumista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Jos perut suostumuksesi, emme ehkä voi toimittaa sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluita. Tällaisissa tapauksissa ilmoitamme asiasta sinulle suostumuksen perumisen yhteydessä.